13 December 2022: start training Expertteam

13 December 2022: start training Expertteam

 • Wat: Expertteam
 • Wanneer: 13 december 2022 en 10 & 31 januari 2023
 • Tijden: van 10.00 uur tot 17.00 uur
 • Locatie: het Lichtschip, Almere Oosterwold
 • Wat en waarom een expertteam van Economy Transformers?
  Economy Transformers begeleidt mensen met hun projecten en bedrijven in het verwerkelijken van hun idealen tot in het juridische. Wij helpen zoeken naar nieuwe governance- en eigendomsstructuren in lijn met de vrij-gelijk-samenleving met inzet van onze daartoe ontwikkelde concepten zoals het drievoudig eigenaarschap en het DeelGenootschap. In de praktijk betekent dit het anders vormgeven van hoe we met grond, arbeid en kapitaal omgaan, de zekerheden die daarbij horen, de zeggenschap erover en de manier van besluitvorming. Met andere woorden, het verankeren van de bedoeling van je initiatief en de verhoudingen van tussen alle relaties daarom heen.

  Graag verwijzen wij deze initiatieven door naar financieel en juridische experts die op de hoogte zijn van onze uitgangspunten en kennis genomen hebben van onze structuurvoorstellen. Om met ons en de klant mee te zoeken naar verwerkelijking daarvan. Daartoe hebben wij een team van experts om ons heen nodig, landelijk dekkend en daartoe vormt deze training de eerste aanzet.

  Voor wie?
  Ben jij fiscalist, notaris, natuurbeheerder (rentmeester), accountant, jurist of financieel adviseur? En voel jij ook dat onze huidige systemen ontoereikend zijn om de problemen van nu nog op te kunnen lossen. Dat we toe mogen naar een fundamenteel herijken van de uitgangspunten onder ons huidige rechtsdenken en handelen? Dan ben je heel welkom dit team met jouw eigen kennis en kunde te versterken.

  Wat heb je eraan?
  We verwachten een team te vormen van mensen die ernaar verlangen diepgaander bij te dragen aan een mens- en Aardewaardige samenleving en zin hebben om de grenzen van hun vakgebied op te zoeken. Je komt in een gemeenschap van vakgenoten die dit ook willen waarmee je over en weer kunt sparren, kennis en ervaringen kunt uitwisselen en casuïstiek kan bespreken.
  En je komt in aanraking met mensen en hun initiatieven die een ander soort vraag aan je stellen en met wie het anders werken zal zijn. Met andere woorden, ook jij kunt wellicht je idealen verwezenlijken door je aan te sluiten bij dit team.

  Begeleiding
  De dagen worden begeleid door Damaris en Jac

  Damaris Matthijsen
   is oprichtster van Economy Transformers, docent, trainer, spreker en schrijfster van het boek Vrij, Gelijk & Samenleven. Haar leven richt zich op vinden van gezondmakende uitgangspunten voor de samenleving en organisaties en het zoeken naar structuren en vormen die daar in lijn mee zijn. Zij geeft les in vrij-gelijk-samen op de basisopleiding Samenlevenskunst en ze geeft de trainingen DeelGenootschap, samenwerken voor CSA’s en Eigentijds Eigendom van Grond samen met Jac. Ze begeleidt een praktijkgroep vrij-gelijk-samen en projecten en organisaties met hun individuele vragen. Daarnaast zit ze in het bestuur van Natuur College en het Aarde Collectief. In haar vrije tijd bouwt ze mee aan de Oosterwoldschool Sofia, een staatsonafhankelijke basisschool in Almere. Ze woont met partner en twee kinderen in de zelfbouwwijk Almere Oosterwold.

  Jac Hielema is eveneens trainer, docent, spreker en schrijver vanuit zijn fascinatie voor de samenleving als maatschappijfilosoof. Hij heeft de geschiedenis van het geld bestudeerd en brengt de basis in voor zowel ons begrip over wie wij als mens zijn door denk- en waarnemingsoefeningen te doen, als voor de uitgangspunten vrij, gelijk en samen die hij in de wereldgeschiedenis en het vormen van maatschappijvormen inbedt en verankert. Zijn boek komt begin zomer 2023 uit.

  Praktische zeken
  data: 13 december en 10 & 31 januari 2023.
  tijd: van 10.00 tot 17.00 uur
  Locatie: bij Live-2-Be in het Lichtschip, Ubuntulaan 31,  Almere Oosterwold
  Koffie, thee en lekkers wordt verzorgd, lunch graag zelf meebrengen (liefst potluck)
  Voorwaarde voor deelname: het bijwonen van een van de twee oriëntatiedagen en daarnaast vragen we je bereidheid om:
  – in een groep te willen werken en met elkaar een veilige bedding te scheppen zodat alles gezegd en bevraagd kan worden,
  – op je eigen denken en handelen te willen reflecteren in het licht van de paradigma verschuivingen die aan de orde zullen komen
  – en daarnaast vragen we je aan te haken vanuit je eigen motivatie om bij te dragen aan het rechtsboven kwadrant. Met andere woorden; fijn als je deelneemt vanuit je eigen nieuwsgierigheid en verlangen.

  Investering
  We hanteren twee tarieven omdat de achtergrond van de deelnemers verschilt:

  • € 750,- euro voor mensen met een baan
  • € 480,- euro voor zelfstandigen

  In dit bedrag is inbegrepen de btw, drie dagen training met twee begeleiders van 10.00 toto 17.00 uur, het boek dat als cursusmateriaal geldt; Vrij, Gelijk & Samenleven, wegwijzer naar een mens- en Aardewaardige samenleving en koffie en thee. Lunch graag zelf meebrengen, liefst potluck.

  Aanmelden en betaling
  Aanmelden kan uiterlijk tot één week voor de start van de training door een mail te sturen naar damaris@economytransformers.nl. We vragen je dan ook vooraf de factuur te voldoen tenzij anders overeengekomen.

  Wij verheugen ons erop met elkaar verder aan de slag te gaan!

  Hartelijke groet,
  Damaris & Jac

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Blijf op de hoogte

  Als je je hier inschrijft, ontvang je (on)regelmatig onze nieuwsbrief met de nieuwste podcasts of blogs, de agenda en uitnodigingen voor live- en online ontmoetingen.