De Broedplaats

de podcast van Economy Transformers

Hiermee schrijf je je in voor onze e-maillijst. We zullen je nooit spammen en je kunt je altijd uitschrijven.

Damaris en Jac voeren een onderzoekend gesprek over het begrip ‘gelijk’

Sinds het boek van Damaris Matthijsen Vrij, Gelijk en Samenleven uit is nog meer, maar daarvoor ook al krijgen we veel vragen over het begrip ‘gelijk’. Dat betekent toch ‘gelijkwaardig’? Ongelijkheid mag er toch zijn? Nee, we bedoelen echt ‘gelijk’. We denken dat dat begrip in onze huidige samenleving bezoedeld is geraakt, het heeft een negatieve connotatie gekregen. Maar om tot een mens- en Aardewaardige samenleving te komen is het volgens ons nodig om het begrip ‘gelijk’ weer in ere te herstellen. In dit onderzoekend gesprek verdiepen we ons in dit begrip. Poetsen het op, brengen het naar het licht, tot het weer in volle glorie licht en leven geeft. Het is een boeiend gesprek geworden en horen graag wat je ervan vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Als je je hier inschrijft, ontvang je (on)regelmatig onze nieuwsbrief met de nieuwste podcasts of blogs, de agenda en uitnodigingen voor live- en online ontmoetingen.