De Broedplaats

de podcast van Economy Transformers

Hiermee schrijf je je in voor onze e-maillijst. We zullen je nooit spammen en je kunt je altijd uitschrijven.

Reinoud van Bemmelen vertelt over kapitaal, wat het is en hoe je het kunt beheren…

Reinoud van Bemmelen was ooit leraar handenarbeid en haalde af en toe wat stenen uit Italië. Steeds meer mensen vroegen hem om ook voor hen wat stenen mee te nemen. En zo ontstond een handeltje. Dat groeide uit tot de Beeldhouwwinkel, inmiddels de grootste winkel voor beeldhouwbenodigdheden in Nederland? Europa?. Zoals bij elk bedrijf dient ook bij de Beeldhouwwinkel van alles gefinancierd te worden, alleen al de voorraad heeft een waarde van 1,2 miljoen euro, vertelt Reinoud in deze podcast. Maar de Beeldhouwwinkel werkt niet met eigen vermogen en vreemd vermogen, maar met maatschappelijk vermogen. Wat is dat? Hoe wordt dat beheerd? Wat zijn de voor- en nadelen van maatschappelijk vermogen? Luister naar dit boeiend gesprek en laat je inspireren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Als je je hier inschrijft, ontvang je (on)regelmatig onze nieuwsbrief met de nieuwste podcasts of blogs, de agenda en uitnodigingen voor live- en online ontmoetingen.