Wij komen naar je toe

vind hier een locatie bij jou in de buurt

Ontdekken of Economy Transformers iets voor je is?

Actief werken aan een nieuwe economie en samenleving? Door je op een diepere manier te verbinden met jezelf, je medemensen en de Aarde? In september starten weer diverse nieuwe trainingen en opleidingen op verschillende locaties. Vanaf eind mei reizen we een maand door het land zodat jij kunt ontdekken of Economy Transformers voor jou de groeiplek is waar jij je kunt ontwikkelen tot co-creator van een nieuwe economie en samenleving. We verheugen ons je te ontmoeten.

Economy Transformers

Sinds ik de Opleiding Samenlevenskunst deed, voel ik een (tot nu toe onbekende) aangename rust in mij en vertrouw ik op mijn intuïtie. Ik ervaar het als volgt: altijd voelde ik me een beetje een doler in de-grote-mensen-wereld, had het gevoel dat iedereen bij de geboorte een handleiding meekreeg en ik was vergeten. Hoe ik me moest gedragen, wist ik niet goed. Ik paste allerlei “jasjes” die ik goed bij anderen vond staan. Maar als ik ze droeg, voelde ik me daar toch niet zo prettig bij, of het was alleen maar leuk voor een bepaalde periode. En dan zag ik weer een ander jasje. Deze manier van ontdekken is voorbij! Nu ontwerp ik mijn eigen jas! Van binnenuit is er nu een stem die zich steeds meer durft te laten horen. Daarmee kleur ik mijn eigen stof. En ook al is de jas nog lang niet af, misschien wordt hij dat zelfs wel nooit, ik ben er zo blij mee: hij zit als gegoten.

Marleen Rumph

Deed de Opleiding Samenlevenskunst

ontmoetingsmomenten

En dit zijn de ontmoetingsavonden:

– Maandagavond 31 mei bij Damaris en Jac in Almere-Oosterwold, Flevoland

 • tijden: van 20.00 uur tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
 • kosten: € 10,–
 • locatie: Emile Durkheimweg 171, Almere-Oosterwold
 • aanmelden: klik hier

– Donderdagavond 3 juni bij Marleen Rumph in Meppel, Drenthe 

 • tijden: van 20.00 uur tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
 • kosten: € 10,–
 • locatie: Emmastraat 22, Meppel
 • aanmelden: klik hier

– woensdagavond 9 juni bij Doranne Janssen in Zuidhoorn, Groningen 

 • tijden: van 20.00 uur tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
 • kosten: € 10,–
 • locatie: Beatrixlaan 6, Zuidhoorn
 • aanmelden: klik hier

– vrijdagmiddag 11 juni op The Place To Be in Zelhem, Achterhoek 

 • tijden: van 14.00 uur tot 17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
 • kosten: € 15,–
 • locatie: Brunsveldweg 9, Zelhem
 • aanmelden: klik hier

– dinsdagavond 15 juni bij Manifesto in Amsterdam, Noord-Holland 

 • tijden: van 20.00 uur tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
 • kosten: € 10,–
 • locatie: Blankenstraat 408, Amsterdam
 • aanmelden: klik hier

– vrijdagmiddag 18 juni in Maria-Hoop, Limburg 

 • tijden: van 14.00 uur tot 17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
 • kosten: € 15,–
 • locatie: Waldfeuchterbaan 21, Maria Hoop
 • aanmelden: klik hier

– vrijdagavond 25 juni bij Marcel Pool in Amersfoort, Gelderland

 • tijden: van 20.00 uur tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
 • kosten: € 10,–
 • locatie: Van Nesstraat 23b, Amersfoort
 • aanmelden: klik hier

Als een prachtige, authentieke, levensechte opleiding waar persoonlijke ontwikkeling vanuit verbinding met de samenleving centraal staat. Ik houd van de manier waarop de opleiding en de opleiders zelf ook mogen ontdekken en groeien, dat niet alles vaststaat, dat je serieus genomen wordt, dat je onderdeel bent van de opleiding. Dus niet alleen komt halen maar ook brengen. Het is wat onconventioneel, maar het voelt zo kloppend.

Gina van den Berg

Deed de Opleiding Samenlevenskunst

Economy Transformers

Vragen of aanmelden?

bel of mail gerust:

Damaris: 06-50637144 damaris@economytransformers.nl
Jac: 06-14687873 jac@economytransformers.nl
Economy Transformers
Economy Transformers is CRKBO geregistreerd.
Dit betekent dat we aan kwaliteitseisen voldoen

Wij zijn op deze kwaliteitseisen aanspreekbaar:

Economy Transformers is een open en transparante organisatie. Damaris Matthijsen en Jac Hielema staan altijd open voor vragen, aanvullingen, bedenkingen en opmerkingen via mail, phone, zoom of life. Voor de cursussen en trainingen wordt geworven via de website, de nieuwsbrief, de sociale media en mond op mond. De vrije wil van de (potentiële) deelnemer staat altijd centraal. Een nieuwe samenleving en economie kan immers alleen vanuit vrije wil ontstaan. Alles wat besproken wordt in gesprekken en tijdens bijeenkomsten is vertrouwelijk.

Damaris Matthijsen en Jac Hielema zijn de hoofddocenten van alle cursussen, trainingen en begeleiding van mensen en hun initiatieven die zij verzorgen. Ook zijn er verschillende gastdocenten bij met name de Basisopleiding Samenlevenskunst (vrij gelijk samen). Hoofd- en gastdocenten hebben regelmatig docentendagen. Alle docenten zijn op hun vakgebied deskundig.

Alle informatie over de cursussen en trainingen staat uitgebreid op de website. Bovendien worden potentiële deelnemers altijd uitgenodigd om bij onduidelijkheid te bellen of te mailen. Aan elke cursus of training gaat een informatie-dag, -middag of -avond vooraf zodat elke potentiële deelnemer zich een duidelijk beeld kan vormen van doel en inhoud van de cursus of training en de werkwijze van Economy Transformers. Daarnaast vindt er altijd een intake-gesprek plaats bij de Leergangen en de Basisopleiding. Iedereen die een cursus of training heeft afgerond, ontvangt een certificaat. Alle cursussen en trainingen helpen de deelnemers om zich te ontwikkelen tot vrije in zichzelf gegronde persoonlijkheden die met hun denken en handelen (initiatieven) een bijdrage leveren aan een nieuwe economie en samenleving.

Deelnemers ondertekenen altijd een Verbintenis, waarin ze zeggen bereid te zijn te voldoen aan de deelnemersvoorwaarden. Als deelnemer:

 • ben je bereid te reflecteren op je eigen denken en handelen,
 • Voel je een verlangen om één of meerdere idealen helder te krijgen en alleen of samen met anderen te verwerkelijken,
 • ben je bereid om samen met de mededeelnemers een veilige bedding te vormen waarin alles onderzocht, uitgesproken en gedaan kan worden wat nodig is om bovenstaande doelen te verwerkelijken.

Prijzen zijn nooit vast bij Economy Transformers, maar worden in de loop van de cursus of training vastgesteld. Bij de Leergang Geld is de totstandkoming van de prijs zelfs onderdeel van de cursus. Wel is belangrijk dat de balans tussen geven en nemen goed voelt. 

Nogmaals, de vrije wil van de deelnemer staat centraal bij Economy Transformers, vóór de Verbintenis wordt ondertekend heeft de deelnemer uitgebreid de tijd gehad om zich een goed beeld te vormen van inhoud, vorm en werkwijze van de cursus of training en of hij/zij zich er ook daadwerkelijk mee wil verbinden.

Klik hier voor een voorbeeld Verbintenis.

Elke cursus of training heeft (in principe) een hand-out en/of boek waarin alle inhoud en oefeningen zijn beschreven. Bovendien bieden we deelnemers aan om via een gedeeld document het eigen leerproces met de docenten te delen en te laten spiegelen. Daarnaast worden bijeenkomsten opgenomen zodat deelnemers alles nog eens na kunnen luisteren of als ze een bijeenkomst hebben gemist, die alsnog te horen. Tijdens de Basisopleiding Samenlevenskunst (vrij gelijk samen) worden jaarlijks ontwikkelingsbeelden geschetst, zodat de deelnemer zijn/haar ontwikkeling kan zien. Een vast onderdeel van alle cursussen en trainingen zijn waarnemings-, denk- en bewegingsoefeningen. Ervaringen met het doen van de oefeningen worden gedeeld.

Economy Transformers stelt zichzelf niet in de plaats van de deelnemers zelf en het leven. Ons inziens zijn het de deelnemers zelf en het leven die examineren. Nogmaals: tijdens al onze cursussen en trainingen scheppen we ruimte voor de deelnemers om zich te ontwikkelen tot in zichzelf gegronde vrije persoonlijkheden, dat wil zeggen persoonlijkheden die hun eigen levens-, werk- en leerdoelen stellen en zelf de middelen vergaren om die doelen te vervullen. Alleen het leven kan tonen of die doelen realistisch waren en/of de middelen adequaat.

Klik hier voor de klachtenregeling