Damaris te gast bij Nieuw Voer

Simone Koekkoek te gast bij Nieuw Voer zoals binnenkort ook Damaris daar te gast zal zijn.
HOEVEEL NIEUWE (GROND)ECONOMIE HEEFT DE VOEDSELTRANSITIE nodig om te slagen?

Maandagavond 24 februari praten we met Damaris Matthijsen van @EconomyTransformers over grondeigendom als game changer voor de voedseltransitie. Volgens Damaris staan de huidige economische spelregels de voedseltransitie wezenlijk in de weg. Met name hoe we eigendom en verdeling van grond geregeld hebben. Volgens haar ligt de essentie van verduurzaming van het voedselsysteem bij het aankaarten van particulier grondeigendom en de allocatie van grond aan mensen via de markt. En daarmee raken we een fundamentele snaar… Damaris stelt gangbare economische modellen aan de kaak om te komen tot een nieuwe toekomstbestendige economie. Waarom, hoe en wat? Kom 24 februari langs, en ga na afloop in gesprek over hoeveel nieuwe economie het nieuwe voedselsysteem nodig heeft. Welkom! 24 februari 2020, 19.30 uur @ LaatBloeien, Hofplein 19, Rotterdam Aanmelden: info@nieuwvoer.nl

Elke laatste maandag van de maand krijgt een pionierende food-ondernemer uit Rotterdam het podium tijdens Nieuw Voer, het initiatief van Alexander Prinsen en Patrick Kaashoek. In een interactieve, persoonlijke setting brengen ze ondernemers samen om elkaar te voeden met nieuwe ideeën en inzichten, en zo een stap verder te komen in de voedseltransitie.

De Nieuw Voer gesprekken zijn terug te luisteren via Anchor, Spotify, Radio Public en Google Podcast. Abonneer je via je favoriete podcast-app als je geen enkele aflevering wilt missen! En terug te zien via nieuwvoer.nl…!