School voor Samenlevenskunst

Download publicatie "DeelGenootschap":

Meer weten over hoe je kunt organiseren vanuit liefde en vertrouwen, vraag het handboek DeelGenootschap in de praktijk aan door onderstaand formulier in te vullen. Je krijgt dan direct de downloadlink te zien.

Ook hebben we een checklist voor je beschikbaar om te kijken of het DeelGenootschap iets voor je is. Je kunt deze aanvragen door een mail te sturen naar damaris@economytransformers.nl.

Economy Transformers

Publicatie van WEEG: Werkgroep Eigentijds Eigendom van Grond 2018/2020

Economy Transformers
Economy Transformers

Download publicatie "Grond op een WEEGschaal":

De Werkgroep Eigentijds Eigendom van Grond (WEEG) heeft bestaan van 2018 tot en met 2020 en eindigde op 15 juni 2020 met een masterclass en een publicatie.

WEEG bestond uit een groep van 14 mensen vanuit totaal verschillende achtergronden, die zich twee jaar over de vraag gebogen heeft wat er precies aan de hand is en wat mogelijke toekomst oplossingsrichtingen zijn voor grond als deze niet meer via de markt en de hoogste bieder van de hand gaat. Hoe organiseer je de toewijzing van grond dan wel? Hoe ziet dit eigendomsrecht er in de toekomst uit? We hebben behoorlijk wat stenen opgetild waaronder we niet alleen het systeem maar ook onszelf en onze eigen overtuigingen over grond eigendom zijn tegengekomen. De werkgroep hebben we afgerond met een publicatie; grond op een WEEGschaal. Hieronder opvraagbaar. We hopen jou daarmee te inspireren en je te wijzen op mogelijke nieuwe toekomst mogelijkheden voor grond in eigendom.

Deze werkgroep volgde op de samenwerking met Jos Verheul van Bewust Bodemgebruik waarin Economy Transformers onder dezelfde naam Eigentijds Eigendom van Grond een vier jaar durend social lab geleid heeft. Zie hier voor meer informatie daarover. Na WEEG startte Economy Transformers een 4.5 daagse cursus wederom onder dezelfde naam.

Heb je vragen over de werkgroep , mail naar damaris@economytransformers.nl. We reageren binnen twee werkdagen.