Datum

dec 10 2020
Expired!

praktijkcursus; samenwerken binnen een CSA

ALS WE VANUIT VERTROUWEN WILLEN SAMENWERKEN DAN HEBBEN WE OOK ANDERE STRUCTUREN NODIG!

Hoe kan je als initiatiefnemer een gemeenschap vinden die past bij jouw ideeën? Hoe kan je de samenwerking tussen gemeenschap en CSA boer of producent vormgeven? Welke organisatievormen passen daarbij? Welke taken zijn er in de CSA, wie kan die op zich nemen en hoe maak je onderling afspraken over die taken? En hoe komen besluiten tot stand, wie mag überhaubt waarover een besluit nemen binnen jou CSA?

Een intensieve werkgroep om het fundament van je CSA vorm te geven vanuit de principes van de nieuwe economie gebaseerd op organiseren vanuit vertrouwen, uitgewerkt in het concept DeelGenootschap.

Voor startende en bestaande CSA’s, voor CSA’s die vanuit boeren zijn gestart, maar ook voor gemeenschap-gestarte CSA’s.

DATA EN PRAKTISCHE ZAKEN

De cursusdagen zijn van 9.00 – 15.30 uur. Indien Corona het toelaat organiseren we het life met iets andere starttijden.
Data zijn de donderdagen 10 dec, 14 jan, 28 jan, 11 feb en 25 feb.

Groepsgrootte: tussen de 6 en 12 deelnemers.

De kosten zijn 375 euro ex btw. Deze kunnen worden gefinancierd via een SABE regeling voor kennisvouchers voor boeren. Iedere boer of tuinder kan de voucher vanaf 30 november aanvragen bij het RVO. We raden je aan dat ook op maandag 30 nov te doen, want het kan zijn dat de vouchers die dag al ‘op raken’. Voor de aanvraag heb je een E-herkenning nodig, niveau 1. Die heb je waarschijnlijk voor je belastingaangifte en anders kan je die online aanvragen, bijvoorbeeld bij Reconi. Kies bij de aanvraag voor categorie E1: ‘Persoonlijke ontwikkeling van de ondernemer en zijn bedrijf’ en als adviseur Damaris Matthijsen. Voor vragen over deze financieringsregeling en aanmelding kan je terecht bij info@csanetwerk.nl.

Voor inhoudelijke vragen over de training E: damaris@economytransoformers.nl

Deze training kwam tot stand op initiatief van Bregje Hamelynck, CSA tuinder bij ús Hôf na haar ervaring met Economy Transformers en Damaris in de grondcursus. Daar was voor haar het DeelGenootschap een sleutel naar nieuwe handvatten in de samenwerking tussen boer en gemeenschap. Graag bieden we deze training dan ook aan speciaal in het netwerk van CSA tuinders. Zie ook de nieuwsbrief van het CSA netwerk.

TRAINER
Damaris Matthijsen, founder en ervaringsdeskundige als deelgenoot bij Economy Transformers, mede- ontwikkelaar van het concept DeelGenootschap en schrijfster van het handboek. Docent aan de Economy Transformers Academy, spreker, trainer en transitiebegeleider grond, arbeid en kapitaal als common voor bedrijven en organisaties die zich anders willen organiseren.

We zien uit naar jouw deelname!

Geef een reactie