Economy Transformers

Datum

jan 15 2021
Expired!

Tijd

13:30 - 16:00

Informatiemiddag Eigentijds Eigendom van Grond, Veerhuis

Tuinier jij op grond waar je over een paar jaar weer vanaf moet? Heb jij een opvolgings- of overdrachtsvraagstuk omdat jouw opvolgers de prijs voor de grond niet meer kunnen betalen? Bedien jij met jouw stuk grond een gemeenschap van voedsel en vind je het gek dat als jij er mee ophoudt, die hele gemeenschap zonder voedsel kan komen te zitten? Om je heen zie je mensen die duurzaam willen werken op grond ten behoeve van eerlijke producten, een goede bodem, mooie natuur en mensen die blij zijn. Zij komen maar moeilijk aan grond. En je ziet mensen die honderden hectaren uitputten en onze kostbare biodiversiteit vernietigen die niet te stoppen zijn.

Dan vraag jij je vast ook af wat hier aan de hand is, en hoe we dat naar de toekomst toe beter met elkaar kunnen regelen.

Als we niet meer willen dat geld bepaalt wat er op de grond gebeurd en bestemmingsplannen onvoldoende werken, hoe krijgen we grond dan wel toegewezen aan de juiste mensen die er iets goeds voor de gemeenschap mee doen? Kunnen we grond als gemeengoed beheren? Gaan nieuwe gemeenschappen daar weer een rol in spelen? Kan grond uit de handel en uit het geldsysteem vrij gemaakt worden?

Tijdens deze middag maak je kennis met:

  • een nieuw perspectief op hoe we met elkaar kunnen samenleven vanuit vertrouwen
  • een wenkend perspectief met praktijkoplossingen voor het grondvraagstuk
  • weet jij wat jij nodig hebt om verder te komen met jouw vraagstuk
  • en wat Economy Transformers je te bieden en hoe wij werken.

Een introductie dus op de visie van Economy Transformers, en op onze manier van werken. Zodat je kan beleven of je bij ons iets te halen hebt dat je verder brengt in jouw zoektocht hoe je jouw agrarische bedrijf, landgoed of natuurgebied gezond en duurzaam kunt maken en houden. Voel je vrij aan te sluiten, ook al heb je alleen nog maar een vaag idee over dit thema. Voor veel mensen is nadenken over grondeigendom nog een beetje nieuw. Omdat we het meestal als een gegeven zien.

Praktische zaken
Locatie: deze middag vindt, evenals de training over grondeigendom zelf, plaats in het Veerhuis. Waalbandijk 8 te Varik.
Tijd: van 13.30 uur tot 16.00 uur
Kosten: vrijwillige bijdrage
Aanmelden:  voor aanmelden of vragen over de middag, neem gerust contact met ons op door een mail te sturen naar damaris@economytransformers.nl of bel naar M:06 50 63 7144

Meer informatie over de training Eigentijds Eigendom van Grond vind je hier.

We ontmoeten je graag!
Damaris & Jac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.