Datum

aug 29 2020
Expired!

Tijd

11:00 - 16:00

Kosten

€ 25,--

Oriëntatiedag Vrij, gelijk, samen

ORIËNTATIEDAG

Tijdens de oriëntatiedag op zaterdag 29 augustus 2020 kun je je een beeld vormen van de Basistraining Vrij, gelijk, samen.

Wat is de Basistraining Vrij, gelijk, samen

 

Verlang je naar een samenleving waarin je helemaal jezelf bent en tegelijkertijd in verbinding met… eh… de hele wereld? Wil je iets doen voor de wereld, zonder jezelf te verliezen? Verlang je überhaupt naar nieuwe vormen van samenwonen, samenwerken en samenleven op basis van gelijkwaardigheid? Dan is de Basistraining Vrij, gelijk, samen een start.

VOOR WIE IS HET?

Voor iedereen die streeft naar een menswaardige economie en samenleving, of dat nu met een partner is in een huishouden, collega’s in een bedrijf of organisatie, gelijkgestemden in een woon- en/of werkgemeenschap of als betrokken burger in de huidige maatschappij. Voorkennis op wat voor vlak dan ook is niet nodig, uitgangspunt ben jij zoals je hier en nu bent.

WAT BIEDEN WE?

We bieden een gevarieerd (ervaringsgericht) programma (op basis van het zo binnen/zo buiten-principe) waarin je door middel van experimenten en oefeningen kunt ervaren hoe je deel uitmaakt van een levendige en zichzelf voortdurend omvormende (sociale) werkelijkheid, wat je werk- en levensdoelen in die werkelijkheid zijn en hoe je die op een sociaal vernieuwende en economie omvormende manier kunt realiseren.

HOE WERKT HET?

Je onderzoekt hoe je binnenwereld samenhangt met de uiterlijke (sociale) werkelijkheid, je experimenteert met je intuïtie, je maakt je eigen werk- en levensdoelen helder, je werkt en leert samen op basis van gelijkwaardigheid, je verdiept je op een liefdevolle manier in geld en het nemen van besluiten. Steeds een zaterdag per maand, tien zaterdagen in een jaar, na het eerste jaar kijk je of, en zo ja, hoe je verder wilt.

WAT LEER JE?

In het eerste jaar:

 • vertrouwen op je eigen waarnemen en denken (intuïtie),
 • met heel je lichaam (je hart én je buik) denken en handelen,
 • bewegen tussen vrij (individualiteit) en samen (die ene wereldwijde economie),
 • je eigen levens-, werk- en leerdoelen kennen,
 • omgaan met angst/moed, haat/liefde en twijfel/zekerheid.

In het tweede jaar:

 • het vinden van een gezonde relatie met geld
 • rust en overzicht met betrekking tot besluitvorming
 • je eigen levens-, werk- en leerdoelen vervullen in een vorm die bij je past.

Na de basistraining Vrij, gelijk, samen kun je het Start-up programma volgen om jouw ding in de wereld te zetten respectievelijk jouw bijdrage te leven aan de vorming van een vrij-gelijk-samenleving. Tijdens de Start-up vorm je een werkgemeenschap (werkplaats) van mensen die elkaar helpen hun levens- en werkdoelen te verwerkelijken.

HOE ZIEN DE DAGEN ER PRAKTISCH UIT?

De dagen duren van 10 uur tot 17 uur, bestaan uit twee blokken van drie uur, eentje van 10 uur tot 13 uur en eentje van 14 uur tot 17 uur. We lunchen tussen 13 uur en 14 uur. Daarnaast doen we tussen de bijeenkomsten door een online avondprogramma van 19.30 uur tot 21.30 uur op woensdagavonden.

DATA VAN DE BIJEENKOMSTEN 2020/2021

De bijeenkomsten vinden plaats op een nader te bepalen locatie in het noorden van het land op de volgende dagen: vrijdag 25 september en zaterdag 26 september, en verder de zaterdagen 24 oktober, 21 november, 19 december, 23 januari 2021, 20 februari, 20 maart, 17 april, 15 mei en 12 juni.

De online avonden vinden in overleg plaats tussen de bijeenkomsten.

KOSTEN*

de eerstejaars betalen een vast bedrag:

 • €  900,– voor studenten en mensen mensen met een uitkering,
 • € 1600,– voor mensen met een kleinere beurs,
 • € 2300,– voor mensen met een grotere beurs.

* alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief maaltijden tijdens trainingsdagen. De prijs mag nooit een reden zijn om niet deel te nemen.

HEB JE VRAGEN?

Voor vragen of een afspraak kun je altijd bij mij terecht. Mail jac@economytransformers.nl of bel 06 – 14 68 78 73

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.