Economy Transformers

Datum

sep 25 2021 - jun 11 2022
Expired!

Leergang Geld, over het verleden, heden en toekomst ervan en je relatie ermee

HOE IS JE RELATIE MET GELD?

Voel je ook dat er iets niet klopt met het huidige geldsysteem? Maar weet je niet precies wat er niet klopt, laat staan wat jij zou kunnen doen om het menselijker te maken? Laat je je denken en handelen te veel door het geld bepalen, vind je, en zou je dat anders willen? Geld, wat is dat überhaupt eigenlijk? En wat is je relatie met geld?

Tijdens de Leergang Geld:

 • verdiep je je in het fenomeen geld en leer je jezelf kennen in relatie tot geld, iets om bang voor te zijn? of iets om lief te hebben?
 • ontwikkel je inzicht in wat geld eigenlijk is en hoe je door zelf een gezonde verhouding tot geld te vinden, jouw specifieke bijdrage levert aan het gezond maken van het wereldwijde geldsysteem, door te doen waar je goed in bent,
 • krijg je overzicht van de geschiedenis van het geld in relatie tot de bewustzijnsontwikkeling van de mens.
HOE ZIET HET PROGRAMMA ERUIT?

Het programma bestaat uit 10 dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. Enerzijds doen we binnenwerk: wat is je je persoonlijke verhouding tot geld? Hoe denk ik nu over geld? Wat zijn meest pijnlijke en plezierige ervaringen met geld? Zo binnen. Anderzijds buitenwerk: hoe is het huidige geldsysteem ontstaan? Zijn er tijdperken en/of samenlevingen geweest waarin het geldsysteem gezond functioneerde? Wat kan ik bijdragen aan het gezond maken van het huidige geldsysteem? Zo buiten.

Ergens tijdens de derde of vierde bijeenkomst komt het zo binnen/zo buiten met betrekking tot geld samen. Vanaf dat moment kijk je hoe jij als individu én deel van de samenleving gezond makend kunt denken en handelen met betrekking tot het huidige wereldwijde geldsysteem. Hoe? Door jezelf te zijn.

Als je je verdiept in geld, kom je bij jezelf uit. En als je je verdiept in jezelf, kom je bij geld uit.

Tussen de bijeenkomsten door doe je oefeningen thuis en/of op je werk die je relatie met geld verbeteren. Ook doen we een “tussenzoom” tussen twee bijeenkomsten om in proces te blijven. Een onderdeel van het programma is ook dat je gezamenlijk met de hele groep de prijs voor de cursus bepaalt en tot een plan komt hoe je samen met de anderen de gehele cursus financiert.

IS DEZE LEERGANG GESCHIKT VOOR MIJ?

De Leergang Geld is voor iedereen, rijk en arm, die zijn/haar relatie met geld wil verbeteren en op een gezonde manier met geld wil leren omgaan. Vooral mensen die, een vermogen hebben geërfd of anderszins beheren, ondernemen of als zelfstandige professional werken, biedt deze cursus zelfvertrouwen en een goede innerlijke basis om gezond met geld om te gaan, goed te doen met geld en/of de juiste prijs te vragen voor je product of dienst. Tijdens de cursus werken we aan de transformatie van angst naar liefde. Van werken om geld te verdienen naar geld laten stromen door te doen wat je wilt. Van aanpassen om te overleven naar leven vanuit liefde voor het leven. Voorkennis, op wat voor vlak dan ook, is niet nodig, uitgangspunt ben jij zoals jij hier en nu bent. Wel moet je bereid zijn naar jezelf met betrekking tot geld kijken.

LOCATIE: De Leergang Geld vindt plaats in het Lichtschip, op het terrein van Live-to-Be, Rumilaan 30, Almere-Oosterwold.Economy TransformersEconomy Transformers

DATA VAN DE BIJEENKOMSTEN 2021

De Leergang start op zaterdag 25 september 2021. Dit zijn alle data van de Leergang Geld:

Dus de zaterdag 25 september, 23 oktober, 20 november, 11 december, 15 januari 2022, 12 februari, 12 maart, 9 april, 14 mei en 11 juni.

Tussen de bijeenkomsten door vinden in overleg online bijeenkomsten plaats.

Er vindt een oriëntatiedag plaats op zaterdag 28 augustus van 11.00 uur tot 16.00 uur in het Lichtschip, Almere-Oosterwold.

INVESTERING

Wat is een juiste prijs voor de Leergang Geld? Tijdens de eerste bijeenkomsten bepalen de deelnemers die gezamenlijk zelf. Hoe? Op grond van de eerste inzichten in hoe een prijs überhaupt opgebouwd kan zijn. In de vervolgblokken besluiten de deelnemers in goed onderling overleg wat en hoe ze de cursus willen betalen. Onderdeel van de cursus is dus het gezamenlijke proces om tot inzicht te komen in een juiste prijs voor de cursus en hoe die betaald kan worden.

Betalen in termijnen is mogelijk. Ook is het mogelijk om achteraf wat extra’s te geven. De kosten mogen geen reden zijn om niet mee te doen. Alle prijzen zijn inclusief BTW, lunch, koffie/thee en lekkers.

TRAINERS
Jac Hielema

Jac Hielema, oprichter van Economy Transformers Academy, noemt zichzelf een vrij reizende en creërende leraar, verdiept zich al sinds zijn studie aan de Landbouw Universiteit in Wageningen in die ene wereldwijde economie en dat geldsysteem. Hij gaf meerdere cursussen geschiedenis het geld, ontwikkelde een moderne visie op mens en geld, is bezig daar een boek over te schrijven.

Gastdocenten: al doende kijkt Jac Hielema in overleg met de deelnemers of er voor specifieke aspecten van het geld gastdocenten een bijdrage kunnen leveren.

NADERE INFORMATIE EN AANMELDEN

Mocht je vragen hebben over de cursus en hoe deze op jouw wensen aansluit neem dan vooral contact op met Jac door een mail te sturen naar jac@economytransformers.nl.

Ook als je je wilt aanmelden voor de eerste dag op donderdag 4 februari of de hele cursus kun je mailen naar jac@economytransformers.nl.

Ik verheug me op jouw deelname!

Hartelijke groet,
Jac

leergang Geld, over verleden, heden en toekomst ervan en je relatie ermee
Prijs: gezamenlijk nader vast te stellen
Duur: 10 dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur
Start: zaterdag 25 september 2021
Aantal: maximaal 8 deelnemers
de prijs mag geen belemmering zijn voor deelname

 

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ben transport ondernemer en wil graag een nieuwe vorm van economie opzetten. Echter, het transport is teveel bepaald door de overheid en de oliemaatschappijen. Hoe gaan we daar mee om.
  Ik heb niet de tijd en het geld voor de cursus, helaas.

  • Jammer dat je geen tijd of geld hebt om mee te doen, want hoe je kunt ondernemen onafhankelijker van markt en staat, daar gaat deze training juist om. Tegelijkertijd hebben we natuurlijk wel te dealen met de overheid en enkele multinationals. Hoe kunnen we dat doen, zo dat het ons niet frustreert, maar juist het omgekeerde ons van onze beste kant laten zien…

 2. Mooi concept. Ik wil er aan toe voegen dat ons wereldbeeld niet klopt. Velen gaan ervan uit dat je in dit leven moet graaien wat je graaien kunt, de wet van de sterkste. Maar zo zit de wereld en de mens niet in elkaar. We hebben niet 1 leven maar een heleboel levens waarin we telkens weer wat te leren hebben. En daar hoort zo veel mogelijk geld verdienen niet bij. Ik kan iedereen aanraden om de boeken van Michael Newton te lezen, De Zielenreis en De Zielsbestemming, om een beeld te krijgen van het juiste perspectief. Dat is geen geloof maar een weten. Om een betere wereld te willen creëren is deze kennis essentieel.

  • Dank je Fons, graag deel ik met je dat als ik me verdiep in geschiedenis of als ik vertel over de geschiedenis dat ik dat zo doe alsof ik die geschiedenis zelf mee maak. Ik zie mezelf zowel als een persoon die geboren is op een bepaalde tijd en op een bepaalde plaats en ook weer zal sterven op een bepaald moment en op een bepaalde plaats, als als een ziel die zich kan verbinden met de hele geschiedenis en alle mensen in een geest van liefde en vertrouwen. Hoe meer ik vanuit m’n ziel leef, hoe meer ik me kan inzetten voor doelen die mijn persoon overstijgen. Ik ben het met je eens dat het noodzakelijk is om een bewustzijn te ontwikkelen van het geheel (zowel in tijd als in ruimte), om van daaruit te denken en te handelen.