Hoe kan je de bron van een beweging levend houden, zonder deelgenoten?

 • Hoe kan je de bron van een beweging levend houden, zonder deelgenoten?

  Posted by Eline van de Veen on 01/02/2024 at 18:41

  Zing het gebed van de moeders is een initiatief van Christa, een koorgenote van mij die ik hielp met het opstellen van een brondocument. Nu wij al een aantal weken uit het midden zijn gestapt, voelt het soms voor mee-organisatoren dat we de baas spelen op het moment dat we terugverwijzen naar de bron.

  Ik vroeg daarom in de groep of een brondocument wel past bij een beweging. Vrouwen verbinden zich in dit geval door een samenzang te organiseren, wat veel lichter is dan een deelgenootschap voor bijvoorbeeld een bedrijf.

  In de feedback kwam bij mij binnen:

  – Staat liefde en vertrouwen wel voldoende voorop? Of willen jullie nog sturen?

  – De bron vraagt continue betrokkenheid en afstemming met betrokkennen/ brongenoten op de bron. Daarin voelde ik dat ik dat zelf niet voluit kan blijven bieden, omdat ik meer initiatieven in mijn aandachtsveld heb. Ik support Christa en ondanks dat een tijdje naast haar stond, moet ik mogelijk een stapje terug doen.

  Lees hier de oproep met een aantal links voor meer info >>

  http://www.zinghetgebedvandemoeders.nl

  Pieter Hessel replied 4 maanden, 2 weken geleden 2 Members · 1 Reply
 • 1 Reply
 • Pieter Hessel

  initiatiefnemer(s)
  03/02/2024 at 17:49

  Het blijft mij bezighouden of dit initiatief genoeg is om een brondocument op te schrijven. Een brondocument schrijf je volgens mij op iets wat jij, als initiatiefnemer, te doen hebt in deze wereld. Is dit de ‘Ik ben’ van Christa? Is zij impulsdrager? Of is zij iemand die een ‘open source’ actie mogelijk maakt? Verder denk ik persoonlijk dat een beweging zonder deelgenoten een basis kan zijn voor een brondocument, kijk maar naar onszelf als brongenoten van Economy Transformers (zie bijgevoegd). Ik ben de initiatiefnemer (impulsdrager) en heb de intentie dit initiatief verder te helpen en van alle brongenoten te maken. Daar maak ik tijd voor in mijn leven en dat is denk ik een belangrijk criterium bij het nemen van een initiatief.

  Tot zover mijn mijmeringen.

Log in to reply.