MLM

 • Posted by Ralf Reiser on 05/11/2023 at 16:29

  Goede middag allemaal,

  ik wil nog verslag leggen van de laatste ” In levende lijfe” waar ik de vraag had gesteld over MLM in verhouding tot vrij, gelijk en samen.

  Pratende erover kwamen wij er snel achter dat MLM een marketing model is waar sommige bedrijven gebruik van maken. Eigenlijk moet je het bedrijf en de marketing strategie loskoppelen van elkaar. Als dat gebeurt is kan je de vraag stellen zou en bedrijf een deelgenootschap willen worden en onderdeel van een assosiatieve economy. Dit is meestal met nee te beantwoorden.

  MLM is inderdaad, zoals een keer eerder benoemd, een pyramidesysteem. Als individu kan je wel snel hogerop komen en anderen voorbij streven maar het systeem is gebaseerd op dat jij verdiend op de prestaties van iemanmd anders. Hoe meer mensen onder je ingeschreven staan, hoe hoger de opbrengst. Jezelf levert ook prestatie in die zin dat je je team verzorgd met informatie en scholing, maar als het 1 keer loopt wordt de inzet in verhouding minder tot dat wat aan geld binnen komt.

  Doel van het bedrijf en de mensen die binnen MLM werken is zo veel mogelijk geld te verdienen.

  groeten

  Ralf

  Pieter Hessel replied 6 maanden, 2 weken geleden 2 Members · 1 Reply
 • 1 Reply
 • Pieter Hessel

  initiatiefnemer(s)
  06/11/2023 at 11:26

  Dank voor je verslag Ralph, het was een fijne avond. Voor de duiding: MLM is Multi-Level Marketing, en wordt gebruikt om een product binnen een netwerk (niet via winkels) te verkopen. Waarbij de klanten potentiële verkopers zijn, die weer een eigen netwerk van klanten opbouwen.

  Vraag waar we nog bleven zitten na deze avond was: Hoe pas jij de vrij, gelijk en samen gedachte toe als het gaat om van het aanbieden van een product of dienst? Geef je de toehoorder, de kijker, de lezer of deelnemers aan een gemeenschap de ruimte om zelfbepaald jouw product of dienst te overwegen? En is het product of de dienst oprecht en voegt iets toe voor de samenleving?

  Wellicht kunnen we daar met elkaar een verdieping op doen?

Log in to reply.