Maandag 27 januari – Verdiepingsdag Drievoudig eigenaarschap van Grond en Gebouwen met Damaris Matthijsen en Bartele Kiestra

Maandag 27 januari – Verdiepingsdag Drievoudig eigenaarschap van Grond en Gebouwen met Damaris Matthijsen en Bartele Kiestra

Deze dag is een verdiepingsdag op de sleutel Eigendom en deze dag is alleen toegankelijk voor mensen die ook al de verdiepingsdag over juridische structuren hebben gevolgd op 20 januari jl.

We introduceren het idee van het drievoudig eigenaarschap en werken dit gedurende de dag met name uit voor grond en de daarop aanwezige gebouwen.
De dag is te volgen nadat je de verdiepingsdag over juridische vormen hebt gevolgd op 20 januari.
De dag richt zich verder op mensen en ondernemers in alle fasen van de ontwikkeling van hun initiatief of bedrijf die grond zoeken of hebben waarop zij ook (willen) werken en / of leven op een mens- en Aardewaardige manier. Zoek jij grond of heb je deze net aangekocht en zoek je naar structuren waarop je deze grond en gebouwen op een nieuwe manier in eigendom kan nemen? Of zit je al in een fase van overdracht, neem je het bijvoorbeeld van je ouders over? Alle fasen van ondernemerschap zijn welkom zolang je maar met een ontwikkelvraag komt.

Je loopt misschien rond met een steeds groter wordend besef dat er van alles mis is met het private eigendom van grond, gebouwen en kapitaal. Dat er weinig steeds grotere winnaars zijn en steeds meer hele grote verliezers. Je wilt hier misschien zelf niet meer aan meedoen, maar hoe moet het dan wel, dat vraag je je steeds vaker af. Dan is deze verdiepingsdag misschien iets voor jou. Grond en gebouwen verwerven, beheren en weer aan nieuwe mensen uitwisselen en toekennen, ziet er vanuit drievoudig eigenaarschap heel anders uit. Economy Transformers geeft je op deze dag heldere uitgangspunten mee vanuit Vrij, Gelijk en Samen. Drievoudig eigenaarschap is in iedere situatie een heerlijke puzzel om te leggen. We helpen je daar graag bij.

  • Wat
    We beginnen de dag met de introductie van het drievoudig eigenaarschap als idee. Naast woorden zal je dit idee ook door een oefening mogen beleven. Je leert de kracht en werking van deze tripartite kennen waardoor je kan navoelen of dit een handvat voor je is voor de vormgeving van je eigen situatie. Daarnaast is er vooral veel ruimte voor vragen, het doordenken van jouw eigen situatie in subgroepjes en ook plenair.

  • Voor wie
    Deze dag is voor alle mensen die met een woon, werk en leefproject bezig zijn, ondernemer zijn en voor wie het eigendom en/of de financiering van grond en de daarop aanwezige opstallen een vraagstuk is. Hetzij omdat je grond en/of gebouw nog wilt verwerven, hetzij omdat je de grond en het gebouw dat je bezit op een goede manier wilt nalaten aan een opvolger die er net als jij iets goeds mee blijft doen. En alle stadia daar tussenin.

  • Wanneer
    Maandag 27 januari 2025 van 10.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

  • Locatie
    Live 2 Be
    Ubuntulaan 31, 1349 EH Almere Oosterwold
    Als je wilt carpoolen geef dit dan even aan, dan mail ik de deelnemers met je vraag.
    Kom je met het OV dan kan je het beste met de trein naar Almere centrum gaan en daar neem je of de OV fiets (45 min fietsen) of bus 216 richting Harderwijk pakken en dan halte Nachtegaalpad. Dan is het nog 11 minuten lopen. De bus duurt 8 min. Let wel goed op de aansluiting, hij gaat elk half uur.
  • Deelnamevoorwaarde
    Je hebt geen voorkennis nodig over het drievoudig eigenaarschap.
    Wel heb je deelgenomen aan de verdiepingsdag over de juridische structuren waarin ook het DeelGenootschap is geïntroduceerd tenzij anders overeengekomen met een van de trainers.
    Daarnaast kun je vooraf de podcast over de commons beluisteren die het belang van nieuwe eigendomsverhoudingen nog eens belicht en uiteraard is het lezen van het hoofdstuk Eigendom in het boek Vrij, Gelijk & Samenleven een goede voorbereiding als je van lezen houdt. 

  • Prijs:
    We hanteren twee prijsstructuren; voor externen en voor Brongenoten (mensen die al eerder een leergang of training bij Economy Transformers hebben gevolgd) en daarbinnen drie tarieven door jezelf in te schatten. Prijzen zijn exclusief BTW en inclusief koffie/thee en lekkers. Graag zelf lunch meenemen.

    Voor externen:
    VRIJ: 95,- euro (dit is wat je nu te geven hebt)
    GELIJK: 175,- euro (de prijs die alle kosten en arbeid dekt)
    SAMEN: 250,- euro (de prijs die de doorontwikkeling van Economy Transformers mogelijk maakt zoals het kaartendeck vanuit de zes sleutels bijvoorbeeld).

    Voor Brongenoten:
    VRIJ: 45,- euro (dit is wat je nu te geven hebt)
    GELIJK: 95,- (de prijs die alle kosten en arbeid dekt)
    SAMEN: 145,- (de prijs die de doorontwikkeling van Economy Transformers mogelijk maakt zoals het kaartendeck vanuit de zes sleutels bijvoorbeeld).

    Mocht de prijs een belemmering voor deelname vormen, neem dan contact op met mij. Mensen die deelnemen aan de leergang Samenlevenskunst mogen zich binnen hun jaarprogramma voor twee verdiepingsdagen uit het totale aanbod inschrijven. Meld dit dan even bij je aanmelding!

  • Groepsgrootte en aanmelden:
    De dag gaat door bij minimaal zes deelnemers.
    Aanmelden kan door een mail te sturen naar damaris@economytransformers.nl. Meld bij je aanmelding ook voor welke prijs we je een factuur mogen sturen. Je betaling is je reservering.

  • Trainers:
    Deze verdiepingsdag wordt verzorgd door Damaris Matthijsen en Bartele Kiestra
    Damaris is auteur van Vrij, Gelijk & Samenleven. Wegwijzer naar een mens- en Aardewaardige samenleving. Zij is docent, trainer en spreker en bovenal ervaringsdeskundig in wat zij overdraagt. Zo is zij oprichter en deelgenoot van Economy Transformers en mede oprichter en deelgenoot van Oosterwoldschool Sofia waar zij ervaring opdoet met het opzetten van de samenwerking. Tevens zit zij in het bestuur op afstand van de Stichting Samen, de gemeenschap die de productiemiddelen voor de CSA tuin Us Eten mogelijk maakt binnen het concept van drievoudig eigenaarschap.

    Bartele is aspirant deelgenoot van Economy Transformers. Hij heeft 20 jaar ervaring als projectmanager bij ProRail en is sinds kort de trotse oprichter van Vast&voorGoed, Samen onder Dak. De stichting die vanuit het drievoudig eigenaarschapsidee de onverkoopbaarheid van gebouwen borgt.