Pilot-Training Eigentijds 'Samen'

Zien, ervaren en begrijpen welke ruimte je als gemeenschap kunt scheppen voor echt samenleven- en samenwerken, en welke beweging één ieder daarin kan ontwikkelen.

Met jouw gemeenschap bewegen naar een harmonieus geheel?

Wil je ontdekken hoe je een levendige gemeenschap ontwikkelt? Hoe je dat in beweging kunt waarnemen? Welke ruimte daarvoor nodig is? Hoe je dit organiseert? Welke bestuursvormen daarbij horen? Hoe een gemeenschap beleefbaar wordt? Dan zit je bij deze training goed. Deze training is een introductie in hoe je het sociale geheel kan beleven, krijg je praktische handvatten rondom werkvormen en leer je welke uitgangspunten bij een gemeenschap horen.

Voor wie is het?

 • Voor (aanstaande) gemeenschapshoeders, (aanstaande) bestuurders en/of (aanstaande) initiatiefnemers van leef/woon/werk gemeenschappen 
 • Voor iedereen die al een leergang of training bij Economy Transformers heeft gevolgd.  

Wat bied ik?

Na 18 jaren in het reguliere MKB bedrijfsleven te hebben gewerkt op directie-functies, heb ik de afgelopen vijf jaren full-time praktisch onderzoek, ervaring en inzichten opgedaan vanuit de vraag “Hoe dan wel?”… enerzijds vanuit de expertise van eigendomsvormen, anderzijds vanuit een onderzoek: hoe optimaliseer je omstandigheden, zodat een gemeenschap tot bloei kan komen? Hoe werk je ècht SAMEN?

Ik bied een gevarieerd (ervaringsgericht) programma (op basis van het zo-binnen/zo-buiten-principe) waarin je door middel van experimenten en beweeglijke oefeningen het sociale geheel kunt ervaren. 

Hoe werkt het?

Met een groep gelijkgezinde mensen creëren we een veilige, vrije ruimte waarbinnen je het wezenlijke van je eigen gemeenschap en je eigen rol daarin kunt gaan onderzoeken.

We wisselen het onderzoeken van de zes sleutels af met sociale waarnemings/bewustzijnsoefeningen (beweging). 

Wat vonden eerdere deelnemers ervan?

Het waardevolle aan deze methodiek in combinatie met de betrokken begeleiding van Jennifer is dat er op meerdere lagen contact wordt gemaakt met onze bron, onze missie, ons DNA. 

Van de duiding van de zes sleutels tot fysieke oefeningen als groep en van opstellingswerk tot concrete schrijfopdrachten: al die elementen zorgen voor een complete en doorvoelde aanzet tot een brondocument dat écht het wezen is van wie wij voelen te zijn. 

Jennifer heeft het lef om in het moment van samenzijn keuzes te maken die passen bij de energie, bij wat er op dat moment speelt en daar écht op in te tunen. Dank!”

Kristel Keuren over ‘Eigentijds Samenleven’…

Wat leer je?

na deze pilot-training Eigentijds ‘Samen’

 • heb je helder(der) wat er nodig is om een gemeenschap te ontwikkelen
 • heb je begrip rondom de zes sleutels
 • kun je meer gevoel bij en inzicht hebben in het sociale geheel (de gemeenschapsvorming) waarbinnen je beweegt
 • heb je een beeld over wat jij daar zelf nog in kan ontwikkelen
 • weet je of je je verder wil verdiepen en heb je een beter idee wat je daarbij nodig hebt

Adres: Arkansasdreef 20, Utrecht

Hoe zien de dagen er praktisch uit?

verzorgd door Jennifer Benson *

 • 09.30 uur ontvangst met koffie/thee en lekkers
 • 10.00 uur – 13.00 uur ochtendprogramma
 • 13.00 uur lunch
 • 14.00 uur – 17.00 uur middagprogramma

Data van de bijeenkomsten 2024

De training Eigentijds Samen vindt steeds op een woensdag plaats:

 • met 9 live-bijeenkomsten, op … wordt nog gepland

Investering

Dit is een pilot! Je committeert je vooraf met de minimale bijdrage van € 500 incl. lunch en btw. Achteraf besluit je wat de training jou waard is geweest en doe je naar draagkracht nog een bijdrage. 
 

Richtprijs voor de gewenste vereffening voor de training Eigentijds ‘Samen’ is tussen de € 1000 en €1500,- p.p. incl. lunch en incl. btw. Afhankelijk van het aantal deelnemers, kan de bijdrage naar draagkracht en gekoppeld aan de eigen waardebepaling worden afgestemd. De prijs mag geen drempel vormen voor deelname. Kom s.v.p. altijd in gesprek.

Ben je geïnteresseerd, maar wil je liever deze training binnen je eigen gemeenschap, voor het geheel van je eigen gemeenschap? Dat kan ook. Neem contact met me op: jennifer@economytransformers.nl.

de trainer(s) *

Jennifer Benson

Ik maak de intenties van ondernemen en samenwerken beleefbaar en begeleid ze naar praktische werkvormen.

Gasttrainers

Binnenkort meer informatie over gasttrainers.