Visionairs gaan een weg. Zij zien iets wat anderen nog niet zien en nemen een initiatief. Ben jij zo’n visionair? Weet je al precies wat je wilt en waarom? Hoe haken derden daarop aan en hoe organiseren jullie je zo dat iedereen vanuit eigen kracht en passie bij kan dragen aan de verwerkelijking van dit ideaal? Hoe zorg je ervoor dat mensen niet naar jou blijven kijken voor alle antwoorden terwijl jij het zo graag samen wilt doen?

Vragen die niet vanzelf een antwoord krijgen. Voordat jij als gepassioneerde energieke visionairs het in de gaten hebt, zit je in gedoe. Wie besluit waarover en waarom? Waar gaat de collectieve waardevermeerdering naar toe? In welke mate zit jouw angst om anderen toe te laten je initiatief in de weg? Wil iedereen eigenlijk wel hetzelfde? Hoe voorkom je het gedoe c.q. hoe ga je liefdevol en vruchtbaar om met gedoe dat sowieso komt? Veel gedoe in de samenwerking is te verhelpen met meer inzicht over jouw eigen rol en de verhouding tussen uitgangspunten en vorm, zo binnen zo buiten.

Support voor initiatiefnemers

Initiatiefnemers nemen niet vanzelfsprekend de juiste plek in. Graag ondersteun ik juist jou hierbij. Immers, er komt geen nieuwe economie en samenleving zonder alle initiatiefnemers die opstaan en fantaseren over een nieuwe samenleving, daar zich een voorstelling van maken en vervolgens besluiten in actie te (willen) komen. De samenleving heeft jou nodig, jij die opgestaan bent en een initiatief gestart bent. Ga ervoor, geef niet op! Steek je licht op over het DeelGenootschap als mogelijke organisatievorm en neem contact met me op als je het gevoel hebt dat het allemaal niet meer zo lekker stroomt als in het begin. Vaak zijn een paar coach gesprekken voldoende om tot een goed begrip te komen over wat er gaande is met jou en de mensen om je heen en wat jouw volgende stap is tot realisatie van je droom.

Blijf niet te lang alleen, dat gun ik je. De rol van iniatiefnemer kan naast dat het je vreugde en voldoening geeft ook zwaar zijn, verantwoordelijk en uitputtend. Dat zou zonde zijn van al jouw mooie energie die je te geven hebt. Ik ondersteun je graag om in je kracht en passie te blijven daar waar de realiteit soms heel weerbarstig kan zijn.