Vrijdagavond 16 t/m zondagmiddag 18 juni – Leesretraite: Vrij, Gelijk & Samenleven

Vrijdagavond 16 t/m zondagmiddag 18 juni – Leesretraite: Vrij, Gelijk & Samenleven

Wil jij met rust en aandacht én met mooie mensen om je heen het boek Vrij, Gelijk & Samenleven lezen? Dat kan want ik organiseer speciaal hiervoor een fijne lees retraite op een bijzondere plek in Hengelo op Landgoed Woonerf Luscinia. Overdag zijn er eindeloos veel plekjes om rustig te lezen, ‘s avonds komen we voor wie wil bij elkaar in een al even mooi verzorgde ruimte of rond het vuur om met elkaar in gesprek gaan, vragen en ervaringen uit te wisselen, of we doen een van de oefeningen die ik het boek staan met elkaar. Ik ben voor alles in, we zien wel wat er ontstaat.

In de voorbereiding hier naartoe werd het idee al met veel enthousiasme ontvangen. Nu zijn de puntjes bij de paaltjes, is er een datum en een bijzondere plek en ben ik heel benieuwd of het daadwerkelijk ook een goed plan is. Hierbij alle informatie en als je nog vragen hebt, bel me gerust.

We zijn te gast op landgoed Woonerf Luscinia, een zorgboerderij en natuurcamping (Camping de Nachtegaal) met een prachtig gemeenschapsgebouw waar we kunnen zijn voor de maaltijden maar ook als het toch slecht weer blijkt te zijn. 

Wannee en waar:
Vrijdag 16 juni 19.00 uur tot zondag 18 juni 16.00 uur.

Landgoed Woonerf Luscinia. Adres: Lankhorsterstraat 21, 7255 LC Hengelo

Het programma is geheel en al vrijwillig te volgen, alleen samen starten op vrijdagavond hoort er wat mij betreft wel echt bij. 

Ons vrijdagavond kampvuur zal in het bos zijn, achter de camping, daar is geen foto van.

Programma
vrijdag:
Voor 20.00 uur aankomen en tent/camper/caravan inrichten
20.00 uur start. We maken kennis met elkaar bij het kampvuur, delen onze verlangens en intenties rondom het leesweekend.

Zaterdag:
Tussen 8-9 uur ontbijt (corvee)
9.30-12.30 leestijd
12.30-13.30 lunch (corvee)
13.30- tot je omvalt leestijd
18.00 uur avondeten 
19.30-21.30 avondprogramma (binnen of wederom rond het vuur)

Zondag:
Tussen 8-9 uur ontbijt
9.00-12.00 leestijd
12.00-13.00 lunch
13.00-14.00 Opruimen van de tent, kampeerplek vrij maken vóór 14 uur
14.00-16.00 afsluiting met gesprek/oefening

Praktische zaken:

Catering:
Woonerf Luscinia verzorgt het avondeten op zaterdag. De rest van de maaltijden worden verzorgd door Damaris inclusief doorlopend thee en koffie.
LET OP: we maken er een non-alcoholisch weekend van.

Slaapmogelijkheden
Overnachting is mogelijk met eigen caravan of kampeerbusje (max. Lengte 5,5m) voor €27 per nacht/plek of tent (€20,- p.p.p.n.). Voor de mensen die niet in een tent willen slapen zijn er 2 slaapplekken beschikbaar in een huurcaravan (2-p bed) voor €50,- per nacht. We reserveren deze 2 slaapplekken tot 10 mei. Daarna zijn ze ook weer beschikbaar voor reguliere verhuur. Eventueel zijn er nog 2 overdekte slaapplekken beschikbaar in een retrocaravan voor 20,- euro per nacht aangezien deze niet meer in perfecte staat zijn.

Aanmelden camping:
Via : www.campingdenachtegaal.nl, pagina ‘Reserveren” reserveer je je slaapplek door bij opmerkingen te zetten Lees retraite Damaris

Je ontvangt van Luscinia een factuur voor 2 x overnachting plus 25,- avondeten zaterdag.

Als we de groepsruimte met elkaar afhuren kost ons dat 400,- euro. Dat slaan we hoofdelijk om. Of we deze ruimte huren besluiten we met elkaar voorafgaand aan de retraite en is afhankelijk van het aantal deelnemers. Damaris verzorgt de overige biologische en vegetarische catering en er zijn nog kosten voor het hout a 10,- euro per kruiwagen. Dit alles slaan we ook hoofdelijk om. De betaling aan Damaris voor de inhoudelijke begeleiding/beschikbaarheid is met waardebepaling achteraf.

Aanmelding retraite:
Graag aanmelden voor 2 juni door een mail te sturen naar damaris@economytransformers.nl 
Achteraf ontvang je een factuur de hoofdelijke bijdrage en de waardebepaling achteraf.

Annuleringsvoorwaarden:
Aanmelden graag voor 2 juni i.v.m. reserveren van de groepsruimte. Naderhand afzeggen kan maar dan betaal je jouw bijdrage aan de gemeenschapsruimte. Mochten er minder dan vier deelnemers zijn op 2 juni (omgerekend 80,- pp voor de groepsruimte), besluiten we in overleg of de retraite doorgaat of niet. 

Diverse:
– Parkeren kan gewoon op het terrein, er is voldoende parkeergelegenheid.
– Om 22.00 uur moet het ‘s avonds stil zijn voor overige gasten.
– In het gebouw mag niet met schoenen gelopen worden, dus graag (niet te gladde) sloffen meebrengen
– Neem laagjes kleding mee, en kleding voor bij het kampvuur, je weet niet hoe het weer is.
– Een muziekinstrument voor als je zin hebt om rond het vuur nog wat muziek met elkaar te maken. Maar lezen mag natuurlijk ook.
– Geld voor eigen drankjes aan de bar
– Nog iets dat ik vergeten ben?

Heb je nog vragen, mail of bel me gerust. Ik verheug me op dit weekend!

Damaris