Ik Ben Jennifer Benson

Ik Ben Jennifer Benson

Vijf jaar geleden had ik een gesprek met Damaris over vrij, gelijk, samen… En toen zei zij: “maar wel van binnen, naar buiten”.  “Yeah right”, dacht ik. “Hoezo moet ik naar binnen, als buiten mijzelf de problemen zijn?” Het duurde nog 3 jaren voordat ik begreep wat ze bedoelde, en sinds 2 jaren loop ik rond met de vraag ‘wie ben ik, dan eigenlijk?”…

Langzaam begint er iets te dagen… Ik ben ‘wordende’. Daarom neem ik dit jaar zelf ook deel aan de leergang Samenlevenskunst, om dat nog verder te ontdekken. Tegelijkertijd ben ik ook deelgenoot. En ik heb de moed verzameld om eigenaarschap te nemen over alle kennis, inzichten en ervaringen…. Nu wil ik ook echt zichtbaar worden. Dus, laat ik me even voorstellen.

Ik ben Jennifer Benson.

 • Al 18 jaar de vrouw van Ab (en sinds een paar maanden ook getrouwd ♥). Ik ben 47 jaar. Moeder van Georgie (12) en Cooper (16), stiefmoeder van Lenne (21) en Tibbe (23).
 • Dochter van twee voormalige professionele musici
 • Intelligent, enthousiast, empathisch (al zeg ik het zelf)
 • Inwoner van de vesting Muiden, kantoorhoudend in Weesp

Wat heb ik?

 • 18 jaren ervaring in directie-functies in het MKB op het gebied van techniek, bouw en cultuur, onder zeer uitdagende omstandigheden
 • Skills op het gebied van marketing- en sales, internationaal ondernemen, aanbestedingsprocedures, begeleiding van joint-ventures, business development, etc.
 • 5 jaren praktisch onderzoek, verdiepende kennis, ervaringen en expertise op het gebied van eigendom (‘steward-ownership’) in het licht van ondernemerschap en ‘het ‘vierde scenario’ ofwel ‘vrij, gelijk, samen’ én waartoe die vormen eigenlijk dienen: om het sociale geheel verder te ontwikkelen en dienstbaar te zijn aan de echte bedoelingen.
 • Verdiepende kennis en begrip over de zes sleutels van het deelgenootschap-denken.

Wat wil ik?

Ik verlang naar een wereld waarin er oprechte waarden geschapen worden… Er is zoveel niet-integer (‘corrupt’) handelen, waardoor er zoveel ‘producten- en diensten in deze wereld zijn gezet die zich niet voordoen wie ze eigenlijk zijn… daar word ik onvoorstelbaar verdrietig van, van die onechtheid, die valsigheid. Een vervuiling voor oog, oor en geest en corrumperend voor samenwerkingen en ziel. En daarom doe ik, wat ik doe: ‘Ik wil intenties ophelderen en ruimtes en condities scheppen waarin ze kunnen bloeien en van waaruit eerlijke samenwerkingen kunnen ontstaan.

Wat kan ik?

Ik maak de intenties van het ondernemen en samenwerken beleefbaar en begeleid je graag naar praktische werkvormen‘. Wat moet je je daarbij voorstellen?

 • Ik creëer ruimtes waarin jij kan ontdekken en begrijpen wat er nodig is om je bedrijf of je initiatief ‘van zichzelf’ te laten zijn en je gemeenschapsvorming te optimaliseren
 • Ik ontwikkel (beweeg- en waarneming)oefeningen waaraan jij bijv. kan ervaren wat die ene sociale werkelijkheid nou eigenlijk is
 • Ik stel wezenlijke vragen, waardoor jouw denken in beweging komt, zodat je een ontwikkeling kan doormaken om jouw handelen congruent te maken met jouw intenties.
 • Ik begeleid je naar concrete uitgangspunten waarmee je je werkvormen kan ontwikkelen en kan je ook daarbij nog praktisch adviseren.
 • Ik breng je graag in verbinding met gelijkgezinden, als ik denk dat daar wederkerige relaties kunnen ontstaan in het licht van intenties.

Waar wil ik me nog ontwikkelen?

 • Ik wil de kunst van terughoudendheid verder beoefenen (want in mijn enthousiasme kan ik overrompelen)
 • Ik wil me niet laten opjagen door het gevoel van urgentie die klanten soms hebben, omdat ik merk dat mijn waarde pas echt toevoegt als ze verwerkingstijd krijgt om helemaal opgenomen te worden
 • Ik wil graag realistischer vereffend gaan worden, zodat ik beter in mijn eigen behoeften kan voorzien

Wat ga ik binnen Economy Transformers doen?

Genoeg over mij. Nu wil ik alles weten over jou!

Mijn enthousiasme borrelt…, ontmoet ik jou binnenkort?

Lieve groet,

Jennifer