Damaris Matthijsen

”De rode draad in mijn leven is het vinden van structuren die het menselijk en natuurlijk leven mogelijk maken. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van het concept DeelGenootschap, een manier van organiseren binnen de nieuwe economie. Maar ook de ontwikkeling van de Zes Sleutels voor Transitie.”

Uitgangspunt en vorm

Ik ben oprichter en deelgenoot van Economy Transformers en daarbinnen op diverse manieren actief. Als trainer/docent binnen onze school waar ik verschillende trainingen alleen en samen met Jac verzorg. Onder meer de training Eigentijds Eigendom van Grond en de training DeelGenootschap naast de basisopleiding Samenlevenskunst waar ik het onderzoek naar vrij, gelijk, samen verzorg. Ik begeleid diverse Communities of Practice (grond en energie) en ondersteun en coach graag bedrijven en gemeenschappen bij hun concrete transformatievragen over hoe te komen van nieuwe uitgangspunten op bijvoorbeeld eigendom, samenwerking en waarde- en winstcreatie naar nieuwe daarmee in lijn zijnde structuren in de praktijk.

Binnen Economy Transformers focussen wij op het ontwikkelen van nieuwe vormen van uitwisseling en toewijzing van grond, arbeid en kapitaal. Vanuit deze interesse werken we actief samen met Stichting Grond van Bestaan, de kluis voor grond die uit de handel én uit het geldsysteem gehaald is en in drievoudig eigenaarschap genomen is.

Zomer 2022 verschijnt mijn eerste boek Vrij, Gelijk en Samen bij uitgever Santasano. Ik kom graag jouw event onvergetelijk maken met mijn trom en ons verhaal over de vrij gelijk samenleving en alles wat daar omheen hangt, hetzij als key note spreker, hetzij in een panel of door het verzorgen van een workshop.

Ik ben dol op schaatsen, het liefst op natuurijs. Ik ben heel gelukkig moeder van twee schatten van kinderen, Abel en Christina en de drie uitwonende kinderen van Jac. Ik woon samen met Jac in een woongemeenschap in Almere Oosterwold waar we ons eigen duurzame huis gebouwd hebben.