Podcasts & Blogs

broedplaats voor een nieuwe economie

Economy Transformers produceert de Broedplaats, een podcast voor iedereen die wil bouwen aan een mens- en Aarde-waardige economie en samenleving. Waarin we onszelf oproepen om dit te doen vanuit een radicaal vertrouwen in onszelf als een liefdevol scheppend wezen. In de Broedplaats interviewen we ondernemers die vanuit liefde & vertrouwen hun onderneming vormgeven en ontwikkelen, niet om winst te maximaliseren, maar om de samenleving en economie mooier te maken. Luister naar de Broedplaats en laat je inspireren. En heb  je opmerkingen, aanvullingen, vragen, kritiek, ideeën, mail het ons: info@economytransformers.nl.

Amerika is een vrije markt economie, China een centraal geleide economie en Europa een centraal geleide vrije markt economie. Zijn er nog meer mogelijkheden? Wat Economy Transformers betreft is de essentie van de samenleving de manier waarop de mensen de uitwisseling en toewijzing van de productiemiddelen grond, arbeid en kapitaal organiseren. In deze tijd kan dat op vier manieren. Welke manieren? En wat ze de consequenties van die verschillende manieren? In deze Broedplaats legt Jac Hielema uit welke vier scenario’s er zijn voor samenlevingen.

Heb  je opmerkingen, aanvullingen, vragen, kritiek, ideeën, mail het ons: info@economytransformers.nl.

In deze Broedplaats vertellen oprichter Charlotte van Leeuwen en Sophie Loonen hoe het bedrijf Bord&Stift is georganiseerd. Niet hiërarchisch, maar plat. Niet om winst te maximaliseren, maar om mensen maximaal de ruimte te geven zichzelf tot bloei te brengen. De onderneming als tuin. Het ondernemen als het verzorgen van een tuin. Met de intentie om ‘complexe zaken helder uit te leggen’. Luister naar dit inspirerende gesprek en hoor dat het echt kan, samenwerken vanuit liefde & vertrouwen.

Meer informatie over Bord&Stift vind je hier: www.bordenstift.nl

Af en toe de laatste blogs en podcastst ontvangen?